Spot Kumaşçılar
Spot kumaş alanlar. İş kıyafetlerinin dikim üretiminde en önemli aşamalardan biri tasarımdır. Tasarımcının görevleri, gelecekteki ürünün her detayının çizimlerini geliştirmek ve bunlara dayalı desenler yapmaktır. Tasarım geliştirilirken bu ürünün kullanılacağı çalışma koşulları dikkate alınır. En önemli koşullardan biri mevsim ve iklim özellikleridir. Spot kumaş alan yerler. Bu prensibe göre, tüm tulumlar şartlı olarak kışa (düşük sıcaklıklardan koruma) ve yaza (kumaş alanlar ve mekanik strese karşı koruma) ayrılmıştır. Bu kategorilerin her birinin kendi tasarım özellikleri vardır. Kış tulumları üzerinde duralım.
Doğal ve suni kumaşlar
Parça kumaş alanlar. Hem doğal hem de suni lifler, kış giyimi için çok çeşitli kumaşlar ve malzemeler oluşturmak için kullanılır. Doğal ve en yaygın kumaşlar arasında yün, keten, ipek, deri, ve pamuk bulunur. Sentetik veya suni kumaşlar arasında polar, spandeks, polyester, naylon ve akrilik sayılabilir.
SPOT KUMAŞÇILAR
Sentetik mikro lifler daha hafiftir ancak yünle kombine edildiğinde bence saf yün kadar sıcak olabilir. Yün sizi gerçekten sıcak tutsa da dezavantajı, özellikle iç mekanlarda rahatça giyilemeyecek kadar sıcak veya oldukça ağır olmasıdır. Kalın yün, dışarıda olmak için harikadır, ancak ara sıra iç mekanlarda giymek için çok sıcaktır.
Kumaş Alımı Yapanlar. Benim için tek başına polar fermuarlı bir ceket giymeyi seviyorum. Üstünde diz boyu mikro fiber bir ceket var, kışın çoğu için çok rahatım. Daha resmi durumlar veya iş etkinlikleri için baldır boyunda bir yün paltom var ama çok ağır olduğu ve çok sinir bozucu olduğu için onu çıkarmak için sabırsızlanıyorum. Ama bu sadece benim!
Kışlık kumaş çeşitleri
Kışlık giysiler için kullanılan en yaygın kışlık kumaş türleri şunları içerir:
Yün: Kamgarn (imal edilmiş), Yünlü,
Üretilen yünler: Flanel (pamuk veya yün) Kaşmir, Gabardin, Şönil, Keçe, Ekoseler, Tüvit ve Tiftik
Yün karışımları
Kadife kumaş satın alanlar
Polar (koyun ve kuzu yünü)
Parça Polar (akrilik)
Örgüler
Sahte kürk
Kürk
Örme Kadife Kumaş satanlar.
İpek ve ipek karışımları
Deri
Süet
Koyun derisi
Kürk.
Yün, pamuk, ipek, keten gibi temel doğal lifler tek başlarına veya doğal veya diğer suni liflerle birlikte kullanılabilir. Bazı kışlık kumaş türlerinin adları “kumaş alanlar” veya “Velveteen” gibi sıra dışı görünebilir. Bunun nedeni, tamamen farklı bir şey yaratmak için doğal ve belki de insan yapımı liflerin bir karışımını kullanan üretilmiş bir malzeme olmasıdır.
SPOT KUMAŞÇILAR
Kullanılan kumaş türlerinin yanı sıra, yeni kumaşı belirgin bir şekilde farklı kılan şey, genellikle kumaşın/kumaşların temel yapısının, üretilirken birlikte nasıl dokunduğudur. Örneğin, “Kadife” çoğunlukla pamuktan oluşur, ancak üretilme şekli, karışık kumaş alan örgüsünde nervürlü ve yükseltilmiş dikey şeritlerin ayırt edici görünümünü verir. Sonuca baktığımızda, normalde pamuk olarak düşündüğümüzden çok farklı göründüğü için, pamuğu otomatik olarak düşündüğümüz bir şey değil.
Kışlık giysilerde kullanılan daha hafif kumaşlar
Parti kumaş alanlar, bambu, pamuk ve ipek daha hafif doğal kumaşlardır ancak kışlık giyimde kullanımları vardır. Örneğin, uzun termal iç çamaşırları, pamuk, ipek ve giderek daha fazla bambu, giyilmesi hafif ve yumuşak olduğu için kullanılıyor.
Kumaş toplayanlar. Bu doğal lifler ayrıca uzun termal iç çamaşırlara büyük esneklik ve vücuda iyi uyum özellikleri kazandırmak için spandeks, akrilik, naylon, suni ipek, polyester ve polipropilen gibi suni liflerle birleştirilir.
Spot kumaşçılar. Bu daha hafif kumaşlar için bir başka harika kullanım, hala kapsama istediğiniz ancak çok fazla olmayan yaylı şapkalar içindir. Bununla birlikte, kış için genellikle onları şapka astarı olarak veya daha ağır kışlık kumaşlarla birleştirerek şapka, bere ve eşarp oluşturmak için kullanıldığını görürsünüz. Pamuk incedir ve kendi başına çok az yalıtım değerine sahiptir, ancak cildinize karşı yumuşak ve rahattır, bu nedenle şapka astarı için mükemmeldir.
Hangi kışlık kumaşlar hangi giyim tarzına daha çok yakışır?
Bazı malzemeler, belirli bir kış giyimi türü için daha uygundur. İşte bazı örnekler:
Kamgarn yün genellikle takım elbiseler, etekler, blazerler, ceketler için kullanılır, çünkü dayanıklı, pürüzsüz, uzun ömürlü bir ipliktir.
Flanel, yumuşak, sıcak tutan ve kabarık olduğu için sıcak tutan, rahat pijamalar veya gömlekler için mükemmeldir.
Stok kumaşçılar. Kabarık ve fitilli dokusu ile fitilli kadife, günlük pantolonlar, uzun kollu gömlekler ve ceketler için idealdir.
Deri, Süet ve Koyun derisi ceketler, dış mekan montları ve şapkalar için mükemmeldir
Kadife, hafif ama sıcak tutan yumuşak, ipeksi kumaşlardır ve rahat iç mekanlarda giymek için mükemmeldir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.