Spot denim kumaş satın alan yerler. Kot pantolonun başarısı şüphesiz, hem herhangi bir elitizm biçiminden uzaklık anlamında hem de daha sıradan bir anlamda, bitmiş ürünün maliyeti açısından erişilebilirlik anlamında pop ruhuna bağlıdır. Ve bu kumaşın atası ancak benzer özelliklere sahip olabilirdi.
Parti denim kumaş alan. Aynı şirketler tarafından üretilen ve daha sonra pazarlamasını yapan yün, ipek ve kadifeden farklı olarak, moleskin ithal bir meta olan pamuktan elde ediliyordu. Sonuç olarak, bu kumaşlarla yapılan giysilerin üretimi ve satışı, işlenmesinden sorumlu olanlar tarafından değil, hammadde akışını düzenleyen tüccarlar tarafından kontrol ediliyordu.
İkincisi, çoğunlukla, son derece baskıcı çalışma koşullarına maruz kalan ve tarlalarda işten boş kalan anlarda terbiye ve dokuma ile ilgilenen köylülerdi. Bu nedenle bitmiş ürün, başta yün olmak üzere daha asil ‘kuzenlerden’ çok daha düşük fiyatlarla satışa sunulabilir. Köstebek derisinin onaylanması için kilit an, tedarik zincirindeki bir kriz anıyla boşuna çakışmıyor:
ANTİ UYUM
Anti-fit, kot pantolonun ağını düz bir çizgide kesmenin belirli bir yolunu ifade eder. Pek çok kişinin düşündüğünün aksine, terimin anlamının kot pantolonun küçültülmesiyle hiçbir ilgisi yoktur. “Anti-fit” bir şekilde kesilmiş kotlar vücudun şeklini takip etmez ve ergonomik olmamakla birlikte çok rahattır.
ANTİ-BÜKÜM
“Büküm önleme” işlemi, denimin su ile temasını takiben diyagonal dimi yönünde doğal bükülme eğilimini düzeltmeyi amaçlayan kot terbiye işlemlerinden biridir. Bu fenomen, kenar kottan yapılan “ham kot kumaş alanlar” kot pantolonlarda özellikle belirgindir. “Büküm önleme” işlemi kot sanforlanmadan önce yapılmalıdır.
BÜYÜK
Eski giyim koleksiyoncuları arasında önce denim kumaştan yapılmış kot pantolonları ve diğer giysileri belirtir. Cebin yan tarafına dikilmiş, üzerinde küçük beyaz bir büyük E yazılı. Bu ürünler, çok nadir olmakla birlikte, ” denim” devresinde çok rağbet görüyor ve genellikle çok yüksek fiyatlara ulaşıyor.
SİYAH-SİYAH KOT
Siyah-siyah kumaş, Doğu’nun eski tekstil geleneklerine göre Japonya’da üretilen özel bir denim türüdür. Değerli denimin ana özelliği, hem atkı hem de (normalde doğal renkte bırakılan) çözgünün silinmez mürekkeple (Japon çini) elde edilen bir boya banyosuna daldırılmasıdır. Bu prosedür, kumaş boyama işlemi için gerekli mordanın hazırlanmasında kullanılan kül veya olarak adlandırılır.
MAVİ KOT
Blue jeans, tipik mavi renklerinden dolayı kot pantolonlara verilen addır. Kot pantolonun tarihi İtalya’da, tam da liman işçileri ve denizcilerin iş veya askeri üniformalarını tuvale karakteristik mavi rengini veren indigo ile boyanmış sağlam bir pamuklu kumaşla yaptıkları başlar.
OTANTİK
“Otantik”, “klasik” inşaat tekniklerini yansıtan belirli kot türlerinin üretimini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. “Otantik” sıfatı, hem denim kumaşın niteliklerini hem de endüstriyel çamaşırhaneler tarafından kot üretiminde kullanılan modern yıkama tekniklerini ifade edebilir. Orijinallik özellikleri arasında kot kanvasının konstrüksiyonu ve kumaşın üretiminde kullanılan boyama yöntemleri öne çıkıyor.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.