Dokuma kumaşlar, birbirine dik açı ile birbirine geçmeli iki veya daha fazla iplik seti kullanılarak yapılır. Çok çeşitli dokuma ile üretilir. Dokuma kumaşlar. Dokuma kumaşlar, birbirine dik açı ile birbirine geçmeli iki veya daha fazla iplik seti kullanılarak yapılır. Çok çeşitli dokuma ile üretilir. Dokuma kumaşlar genellikle daha dayanıklıdır.
Parti Panama Kumaş Alanlar. Bunlar kolayca farklı şekillerde kesilebilir ve giysiler stilleri üretmek için mükemmel. Bununla birlikte ham kenarlar kolaylıkla çözebilir veya çözülmelidirler ve korunmaları gerekir. Daha fazla kumaşa sahip olan kumaşlar (mevcut şerit ve atkı sıkıntıları sayısı) şekli iyi tutar. Düşük sayılı kumaşlar daha az dayanıklıdır ve engebeli veya gerilebilir.
Dokuma kumaşlar son kullanıma bağlı olarak farklı genişliklerde üretilmektedir. Giysiler için kullanılan kumaşlar genellikle 90 cm genişliğe sahiptir. Kaplama malzemeleri genellikle 160 cm / 140 cm ve 150 cm / 180 cm’lik bir genişliğe sahip olarak yapılır.
Yapışkan ve dolgu maddeleri ile emprenye edilmiş hafif ağırlıkta gevşek dokuma kumaştan yapılmış sert kaplamalı bir kumaştır. Bu kumaş, giyim eşyalarında, boyun çizgileri, yaka, kemer, manşet, bel bandı, düğme kapağı vs için destek ve şekil vermeyi sağlamak için ara yüz oluşturmada kullanılır. El çantaları ve diğer eşyalar için takviye olarak da kullanılırlar.
Şifon
Parti Panama Kumaş Alanlar. Şifon kumaşlar, sert bükülmüş iplikten yapılmış hafif, hafif kumaşlardır. Başlangıçta bunlar ipek kumaşlardan yapılmış fakat bugün bunlar rayon veya polyesterden yapılmıştır.
Dokuma için Çözgü ve Atkı Hazırlama
Dokuma, bir kumaş veya bez oluşturmak için iki farklı iplik veya iplik grubunun birbirine geçtiği en temel işlemdir. Bu takımlardan birine sırttan önden tezgahın önüne uzanan uzunlamasına iplik olan çözgü denir. Diğer çapraz iplik kümesi, atkı veya atkı olarak adlandırılan dolgu malzemesidir.
Parti Panama Kumaş Alanlar. Çözgü, kumaşların temel yapısını oluşturur. Bu nedenle, asıl dokuma yapılmadan önce birçok işlemden geçirilirler. Bu işlemler biriktirme, çarpıtma ve kesme işlemlerini içerir. Biriktirme işleminde, iplik, daha büyük bobinlere veya koniler üzerine sarılır ve bunlar makara olarak bilinen bir raf üzerine yerleştirilir iplikler devasa bir makaraya benzeyen bir çözgü şeridine sarılır. Bu yüzlerce çözgü ipliği uzunluğu birbirine paralel durur. Bu iplikler ezme veya ebatlandırma için çözülmüştür. İplik, ezilme makinesi yardımıyla boyutlandırma ile kaplanır.
Parlatma, dokuma kumaş işlemi sırasında ipliklerin kaymasını veya kırılmasını önler. Boyutlandırma, nişasta bazlı veya sentetik bir polivinil alkol veya suda çözünür akrilik polimerlerdir. Boydaki iplikler daha sonra son bir çözgü ipliğinde sarılır ve tezgah hazır olur.
Dolum iplikleri, dokuma işlemi sırasında daha az gerilime maruz kalmaktadır. Onların hazırlanması, onları istenen ebatlara döndürmeyi ve onları kullanılacak kumaş türü için arzu edilen miktarda bükmeyi içermektedir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.