Parça Balıksırtı Kumaş

parça balıksırtı kumaş,kilo ile balıksırtı kumaş,kiloluk balıksırtı kumaş,ham balıksırtı kumaş,balıksırtı kumaş satanlar,
parça balıksırtı kumaş,kilo ile balıksırtı kumaş,kiloluk balıksırtı kumaş,ham balıksırtı kumaş,balıksırtı kumaş satanlar,

Balıksırtı kumaş satın alan  – Balıksırtı, Balıksırtı Örgü kullanılarak yapılan kumaşlar için yaygın olarak kullanılan isimdir. Balıksırtı örgüsü, her birkaç sırada bir ters çevrilerek zikzak deseni oluşturan bir dimi yapraktır. Bu kumaş genellikle yünden yapılır ve çoğunlukla takım elbise ve dış giyim için kullanılır.

Yün nasıl yapılır?

Yün ilk olarak MÖ 4000 civarında bir iplik olarak geliştirildi, birçok antropolog bunun zorlu hava koşullarında hayatta kalma ve sıcak kalma ihtiyacından geldiğine inanıyor.

BALIKSIRTI KUMAŞ ALAN YERLER… 0536 336 43 43

şanel kumaş satan,şanel kumaş satan yerler,toptan şanel kumaş,parça şanel kumaş,şanel kumaş nereden alınır,

Yün lifleri, keratin adı verilen proteindir ve koyun cinsine bağlı olarak genellikle 40 cm’ye kadar değişir. Yün, hammaddelerin ana tedarikçileri olan Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Yeni Zelanda ile tüm dünyada üretilmektedir. Yıllar önce İngiltere kendi yünlü ve yünlü kumaşlarının çoğunu üretti ve şimdi bu hala İngiltere’de yapılıyor, yün pazarı küresel hale geldi ve birçok yünlü giysi tamamen yurtdışında üretiliyor.

Yün lifleri, kütikül adı verilen daha sert bir dış katmana sahiptir. Birincil amacı elyafı korumaktır ve neredeyse sert olmasına rağmen elyafların esnek olmasını sağlayan ‘pullardan’ oluşur. Birlikte büküldüklerinde bu pullar birbirine yapışır ve yün liflerinin birlikte bükülmesini çok kolaylaştırır.

PARÇA BALIKSIRTI KUMAŞ ALAN… 0536 336 43 43

Yün yapma süreci önce yünün hasat edilmesiyle başlar. Diğer birçok hayvansal lifin aksine koyun (veya diğer hayvan) bu süreçte zarar görmez. Yün koyundan basit bir şekilde kesilir. Bu işlem genellikle yılda bir kez gerçekleşir ve hala çoğunlukla elle yapılır. Yün lifleri daha sonra işlemlerine göre sınıflandırılır ve daha sonra yüksek kaliteli ve son derece dayanıklı lifler iplik ve giysi üretiminde kullanılır. Bu yün daha sonra ‘ham’ yün kir, ter ve yağ içerdiğinden temizlenir. Sabun ve su ile doldurulmuş alkali banyolar, yünü temizlemek için tekrar tekrar kullanılır. Bu yün daha sonra bir eğirme makinesi kullanılarak eğrilir ve daha sonra büyük bobinlerin etrafına sarılır. Yün, yönetilebilirliği artırmak için genellikle burada yağ ile işlenir.

KİLOLUK BALIKSIRTI KUMAŞ…

Daha sonra yün lifleri taranır, yani büyük metal dişlere sahip bir makine kullanılarak taranır ve düzleştirilir. Bu prosedür kısa lifleri çıkarır ve uzun lifleri birbirine paralel yerleştirir. İplik daha sonra 2, 3 veya 4 ipliğin birlikte döndürülmesiyle oluşturulur. Bu iplikler daha sonra yünlü kumaşlar haline getirilebilir.

Yün Üreten Hayvanların Farklı Türleri

Yünün genellikle koyunlardan geldiği düşünülse de, diğer birçok hayvan. Çeşitli develer, keçiler ve tavşanlar, yün olarak sınıflandırılabilecek ince protein kılları üretirler. Kuzu yünü, 8 aylıktan küçük bir koyundan alınan yündür. Bu yün, daha önce hiç kesilmediği için daha yumuşak bir tutuşa ve örtüye sahiptir.

KİLO İLE BALIKSIRTI KUMAŞ

Parti kumaş alanlar. Çekilmiş yün, orijinal olarak etleri için kesilen koyunlardan elde edilen bir yan ürün olan yündür. Bu yün, normal kırkma yöntemi yerine koyunlardan çok sayıda kimyasal kullanılarak alınması gerektiğinden genellikle daha düşük kaliteli ve daha az dayanıklıdır. Saf yün, üretim aşamasına kadar herhangi bir işlemden geçmeyen yündür. Ancak bu mutlaka daha kaliteli olduğu anlamına gelmez. Merinos Yünü, Merinos cinsi koyunlardan elde edilen yündür.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın