Tekstil endüstrisi ve kumaşlar
KUMAŞ HESAPLAMA. Tekstil, bitkisel, hayvansal veya sentetik kökenli hammaddelerden iplik haline getirilmiş kumaşlar, trikolar ve diğer tekstil ürünleridir.
Kumaş satın alan. Tekstil sektörü inanılmaz derecede parçalanmış ve heterojen bir endüstridir. Ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işletmeler hakimdir. Üç önemli son kullanım ürününü bir araya getiriyor: giyim, ev eşyaları ve endüstriyel ürünler.
Kiloluk nevresimlik kumaş. Bugün tekstilsiz bir dünya hayal etmek zor. Bu özellikle her birimizin her gün giydiği kıyafetler için geçerlidir. Giyim rahatlık ve koruma sağlar ve büyük bir grup insan için stil ve kişiliğin son derece önemli bir ifadesidir.
KUMAŞ SATIN ALMAK BİZİM İŞİMİZ…
Zeytinburnu parça kumaş satanlar. Tekstil endüstrisi genellikle en uzun ve en karmaşık endüstriyel zincirlerden biri olarak anılır. Faaliyetleri ile hammadde üretiminden (örneğin suni lifler), ara ürünlere (örneğin iplik ve kumaş) kadar tüm üretim döngüsünü kapsayan çok sayıda alt sektörden oluşur. : halılar, giysiler ve endüstriyel tekstiller.
Parça kumaş satın alanlar.
Tekstil lifleri çok çeşitli malzemelerden yapılır. Çoğu, bir polimer yapısı ile karakterize edilir. Lif üretimi için ana hammaddeler şunlardır:
Doğal lifler, birçok doğal mineralde bulunan hayvansal (aksi halde protein, örneğin ipek, yün, saç), bitkisel (selüloz, örneğin keten, kenevir, pamuk, ısırgan) veya mineral liflerdir.
YERİMİZ ZEYTİNBURNU KUMAŞÇILAR’DA
PARÇA KUMAŞ SATANLAR. İnsanlar tarafından üretilen yapay lifler. Bunlar, selüloz (örneğin selüloz asetat) veya sentetik polimerler, ör. naylon, poliakrilonitril lifler (anilana), polyester (elana) ve poliüretan (likra).
Parti kumaş satın alanlar geri dönüştürülebilir malzemeler (PET olarak adlandırılır), örneğin yenilenebilir doğal hammaddelerden yapılan malzemelerdir. Esas olarak mısırdan elde edilen ve biyolojik olarak parçalanabilen PLA (polilaktit) ve ayrıca bakır banyosunda selüloz liflerinin salınmasından kaynaklanan cupra lifleri.
Kilo ile kot kumaş. Doğal ve suni liflerin tabi tutulduğu ilk işleme prosesi eğirme işlemidir. Başlangıçta saçılan lifler bir dizi farklı mekanik işlemden (gevşeme, karıştırma ve taraklama) geçer ve ardından eğirme işlemine tabi tutulur. Bu süreç iki ana türe ayrılabilir:
Yün üretimi – doğal liflerden (yün) ve yün ve sentetik lifler içeren karışımlı ipliklerden iplikler üretmek için kullanılır, örn. polyester, poliakrilonitril veya poliamid,pamuk eğirme üretimi – örneğin pamuk liflerini ve diğer malzemeleri içeren pamuk ve karışımlı iplik üretmek için kullanılır. polyester, suni ipek veya poliamid lifleri.
Kumaş alan.
Eğirme işleminde, liflere hacimce %2 ila %5 miktarında uygulanan, zor bozunabilen kimyasal bileşikler kullanılır. Bu, iplik üretim sürecindeki ardışık adımları kolaylaştırmak için yapılır. Çoğu zaman, bunun için mineral ve silikon yağların yanı sıra terbiye aşamasında iplikten tamamen çıkarılacak olan aromatik hidrokarbonlar kullanılır. İplik, iki ana düz tekstil ürün yelpazesi üretmek için kullanılır, yani. kumaş ve jarse.
Spot Kumaşlar söz konusu olduğunda, ilk adım, alt tabakaların önceden yapıştırılmasıdır. İpliğe mekanik mukavemetini artıran özel kimyasalların eklenmesinden oluşur. Bu amaçla, sözde. pansuman. Polisakkaritlere (örneğin karboksimetil selüloz) veya poliakrilatlar gibi sentetik polimerlere dayalı olabilirler. Triko üretim süreci biraz farklı görünüyor. Üretimi için iplik, görevi, örme işlemi sırasında ipliğin eğirme ekipmanının elemanlarına karşı sürtünmesinden kaynaklanan stresi azaltmak olan kaymayı sağlamak için belirli maddeler uygulanarak özel olarak hazırlanır.
Parti iplik satın alan. Tekstil hammaddelerinin işlenmesindeki bir sonraki aşama, ileri ön işlemedir. Saçılan lifler, iplikler, kumaşlar ve trikolar ağartılır, boyanır ve rafine edilir. Uygulanan işlemlerin seçimi ve sırası, hammadde tipine ve ürünün şekline (iplik, kumaş veya triko) bağlıdır.
Pamuk Elyaf Ürünlerinin Hazırlanması
Kumaş parçası alanlar. Pamuk liflerinin ve diğer selülozik liflerin işlenmesi çok karmaşıktır. Burada esas olarak yakma, yapıştırma, merserize etme ve ağartma gibi işlemleri kullanırlar.
Kaç metre kumaş gider hesaplama. İlk işlem, ham maddenin bir gaz brülörünün alevi üzerinden geçirilmesini ve böylece filamentlerin çıkarılmasını içerir.
Bir sonraki süreç, görevi liflerin gücünü arttırmak ve onlara uygun parlaklığı vermek olan merserizasyondur.
KUMAŞ ÇEŞİTLERİ VE İPLİK ÇEŞİTLERİ ALINIR…
Parti kumaş alınır. Pamuk liflerinin ön hazırlığının son aşaması sözdedir. Yıkama işlemi sırasında çıkarılamayan kiri (örneğin keten durumunda) çıkarmak için doğal rengin ağartılmasından oluşur. Böyle bir kimyasalın bir örneği, keten, kenevir ve pamuklu trikoları ağartmak için kullanılabilen sodyum klorattır (I) . Sodyum hipoklorit sayesinde çok yüksek derecede beyazlık elde edilir. Ağartma işleminin verimini arttırmak için hemen öncesinde liflerdeki alkali kalıntıları nötralize etmek için önlemler alınır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.