PARTİ KETEN KUMAŞ… Herkesin bildiği popüler bitkisel kumaşlardan biri de kanvas. Teknik amaçlar için kullanılmasına izin veren mükemmel fiziksel özelliklere sahiptir kumaş alanlar. Ayrıca malzeme kimyasal işleme tabi tutulur, ardından günlük yaşamda kullanılabilir. Makalede kumaşın özelliklerini daha ayrıntılı olarak düşünün.
Bu kumaş türü nedir?
Parti Kanvas, esas olarak dikey bir dokuma ile birbirine bağlanan bitki kökenli (keten ve pamuk) liflerden oluşan bir kumaştır. Bu dokuma tekniği, malzemenin mukavemetini ve aşınma direncini sağlar, bu nedenle kanvas kumaş endüstride sıklıkla kullanılır.
Parça Kanvaslar artık özel ekipmanlarla otomatik bir şekilde yapılıyor. Birçok şehirde ve ülkede bu tip kumaşların üretimi için fabrikalar kumas.org bulunmaktadır.
Tuvalin temeli bitki lifleridir, bu nedenle fabrikaya sıkıştırılmış bloklar şeklinde gelirler. Bunları tek yoğun tuvallere dönüştürmek için hammaddelerin birkaç işlem aşamasından geçmesi gerekir:
Kumaşın bileşimi ve özellikleri
Spot Kanvas Kumaşlar. Başlangıçta, kanvas kenevirden yapıldı, ancak yüksek mukavemetli ve daha uygun fiyatlı keten kumaş yaygınlaştı.
Şimdi tuvalin bileşimi 3 tip olabilir:
Geleneksel
Doğal liflerden yapılmış ağartılmamış kumaş.
Sentetik
Bileşiminde polipropilen, poliamid, polyester bulunan kumaş.
Karışık
Doğal liflerin kimyasal katkı maddeleri ile kombinasyonu.
Çoğu zaman, tuval doğal kökenli liflerden yapılır (kimyasal ilavesiyle):
- Kanvas kumaştaki ipliklerin dikey örgüsü, onu bakım ve bakımda iddiasız olan özellikle dayanıklı ve sert bir malzeme yapar.
Kumaş türleri
Tuvalin özellikleri ve amacı, bileşimine hangi liflerin dahil edildiğine doğrudan bağlıdır. Yani 7 çeşit kanvas kumaş vardır:
Keten
Keten Kumaş Alanlar. İşlemden sonra bile greni ve kabartmayı koruyan oldukça yumuşak bir kanvas. Malzeme pratik olarak gerilmez ve deformasyona uğramaz.
At kılı şal
Dişlerin kısa uzunluğundan dolayı, malzeme deformasyona tabidir ve dış yüklere karşı çok dayanıklı değildir, bu nedenle çoğunlukla teknik amaçlar için bir astar veya sızdırmazlık malzemesi olarak kullanılır.
Ketene Keten Kumaş
Kanvas Kumaş Alanlar. Malzeme ketene benzer, ancak kahverengi veya yeşilimsi bir renk tonu ile karakteristik bir renge sahiptir. Bu nedenle kumaş sanatçılar tarafından kumas.org ve terziliklerde yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ancak tasarım ve iç mekan öğelerinin imalatında “eko” tarzda uygulama bulmuştur.
Jüt
Parça kumaş satın alanlar. Liflerin inceliği nedeniyle yumuşak ve kırılgan, çabuk deforme olabilen ve kırışan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle jüt kanvas, giysi veya tekstil dikmek için kullanılır.
Pamuk
Aynı zamanda keten tuvale benzer, ancak açıkça tanımlanmış bir yapı olmadan daha eşit ve tekdüze. Nemden korkar ve havayı iyi geçirir, hafif doğal bir gölgeye sahiptir. Esas olarak terzilik için kullanılır.
Sentetik polyester
Kimyasal kökenli olması nedeniyle elyaf evrenseldir, deformasyona uğramaz ve neme karşı dayanıklıdır. Terzilik kumas.org için bir hammadde olarak kendini iyi gösterir, ancak öncekiler kadar aşınmaya dayanıklı değildir.
Doğal ve suni liflerin kombinasyonu
- Keten kanvasın higroskopikliğini azaltmak, ancak elastikiyetini ve esnekliğini arttırmak gerektiğinde kullanılır. Giyim ve tekstil imalatında kullanılır.
- Kumaşın artıları ve eksileri
- Eşsiz malzeme bir dizi avantajı bir araya getirdiğinden , tuvale tam teşekküllü alternatifler henüz bulunamadı :
- Mukavemet ve aşınma direnci. İpliklerin dik dokuması nedeniyle, malzeme deformasyona ve mekanik hasara karşı oldukça dirençlidir.
- Malzeme yıprandıkça görünüşünü kumas.org değiştirmez. Tuval esnemez, topaklar ve ponponlar oluşturmaz.
- Bununla birlikte, doğal tuvallerin bazı dezavantajları da vardır:
- Göreceli pürüzlülük, sertlik. Doğal keten kumaşın belirgin bir rahatlaması vardır, bu nedenle terzilik için bağımsız bir kumaş olarak kaba olabilir.
- Boyamanın imkansızlığı. Doğal kanvas, diğer şeylerle eşleşmesi zor olabilecek düzensiz bir renge sahiptir.
- Keten ve pamuklu kanvas genellikle ilk yıkamadan sonra küçülür.
- Hipoalerjenik. Tuvalin doğal liflerden üretilmesi nedeniyle cilt ile temasında tahrişe neden olmaz.
- Su ve kir itici özelliklere sahiptir. Bu sayede kanvas kumaş pratik olarak kirlenmez.
- Bakım kolaylığı. Kumaşın amacı ve bileşimi ne olursa olsun, bakımı kolaydır.
Bu kumaş hangi amaçlarla kullanılabilir?
Kanvas kumaş birçok endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır:
Kumaş
Sertliğe ve düzensiz renge rağmen, giysi yapmak için kombine kumaşlar kullanılır. Kanvas, özellikle boho tarzında bir şeyler dikerken popülerdir.
Tekstil
Buna ev için çeşitli havlular, yatak örtüleri, perdeler ve peçeteler dahildir.
Ayakkabılar, aksesuarlar, şapkalar
Resim ve sanatçıların çalışmaları için ana malzeme
Tulum
Çeşitli endüstrilerdeki işçiler için tulum imalatında genellikle sert kumaş kullanılır.
Teknik hedefler
Tuval astar, sızdırmazlık, ambalaj malzemesi olarak kullanılır.
Kumaş bakımı
Kumaş alanlar. Malzemedeki bitki liflerinin dikey olarak dokunması, aşınma direncini ve mukavemetini arttırdığından, tuval bakım açısından kumas.org tuhaf olarak adlandırılamaz. Ek olarak, kumaş, nadiren tam yıkamaya maruz kaldığı için kiri ve nemi iter.
Kanvas çantalar yıkanamaz, kolayca silkelenebilir ve gerekirse hafif nemli bir bezle silinebilir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.