Giysilerden Boya Nasıl Çıkarılır?

Kurumuş duvar boyası kıyafetten nasıl çıkar,Su bazlı boya kıyafetten nasıl çıkar,Kurumuş duvar boya lekesi nasıl çıkar,Kurumuş boya lekesi nasıl çıkar,Plastik boya nasıl çıkar,Kumaştan kumaşa geçen boya lekesi nasıl çıkar,Su bazlı boya lekesi nasıl çıkar,
Kurumuş duvar boyası kıyafetten nasıl çıkar,Su bazlı boya kıyafetten nasıl çıkar,Kurumuş duvar boya lekesi nasıl çıkar,Kurumuş boya lekesi nasıl çıkar,Plastik boya nasıl çıkar,Kumaştan kumaşa geçen boya lekesi nasıl çıkar,Su bazlı boya lekesi nasıl çıkar,

Giysilerden Boya Nasıl Çıkarılır?

Belki yeni kot pantolonunuzu unuttunuz ve en iyi banyo havlunuzla yıkamaya koydunuz ya da belki çocuğunuz saçını pembeye boyadı ve şimdi en sevdiği sweatshirt’ünde kırmızı lekeler var. Lekeli giysileri yıkayabilir misin yoksa bu işleri daha da kötüleştirir mi? Arada bir, hemen  herkes, giysilerden boyayı nasıl çıkaracağınızı merak etmenize neden olan talihsiz bir boya lekesi ile karşılaşır!

Kumaş satın alanlar. Giysilerdeki boyayı çıkarmanın en iyi yolu, lekeyi beyaz sirke veya ovma alkolü gibi doğal bir çıkarıcı ile tedavi etmektir. Oksijenli ağartıcı gibi ticari ürünler de giysilerden birçok boya lekesini çıkarmak için harika bir iş çıkarır. Saç boyası gibi bazı boyalar, tüm rengi giysilerden çıkarmak için birden fazla işlem gerektirir.

Bu makalede, giysilerden boya lekelerini çıkarmak için yaygın olarak kullanılan sekiz yöntemi öğreneceksiniz. Kırmızı veya mavi boya gibi özel boya türlerinin nasıl kullanılacağına dair ipuçları alacaksınız. Son olarak, yıkandıktan sonra giysilerden nasıl boya çıkarılacağını keşfedeceksiniz.

Giysilerdeki Boyayı Çıkarabilir misiniz?

Boya göre elbise boyu,Elbise Ölçüsü Nasıl Alınır,Abiye beden hesaplama,Beden hesaplama,Kiloya göre Beden hesaplama,Beden hesaplama Erkek,Erkek Gömlek bedeni hesaplama,Elbise Beden hesaplama kadın,140 cm Elbise boyu nereye gelir,Elbise boyu ne kadar olmalı,Boya göre elbise boyu,120 cm Elbise boyu nereye gelir,90 cm elbise boyu nereye gelir,Ferace Beden hesaplama,135 cm elbise boyu nereye gelir,130 cm Elbise boyu nereye gelir,
Elbise boyu ne kadar olmalı,Boya göre elbise boyu,120 cm Elbise boyu nereye gelir,90 cm elbise boyu nereye gelir,Ferace Beden hesaplama,135 cm elbise boyu nereye gelir,130 cm Elbise boyu nereye gelir,

Parti kumaş satın alanlar. Çoğu zaman, lekeye alkol sürerek veya giysileri beyaz sirke çözeltisine batırarak boyayı giysilerden çıkarabilirsiniz. Birçok ticari leke çıkarıcı veya oksijenli ağartıcı, renk sızmasını veya boya transferini gidermek için de iyi bir iş çıkarır. Bazı durumlarda, beyaz giysiler, herhangi bir boya lekesini gerçekten çıkarmak için klorlu ağartıcı gerektirebilir.

Herhangi bir boyayı giysinizden çıkarmanın en kolay yolu lekeyi tazeyken yakalamaktır. Giysilerinizi yıkayıp kurutucudan geçirdikten sonra boyayı kumaştan çıkarmak çok daha zor hale gelir.

Ucuz kumaş. Gömleğiniz veya pantolonunuz ne tür bir kumaş içeriyor? Bu, lekeleri tedavi ederken de büyük bir fark yaratır.

TAVSİYE YAZIKAÇ METRE KUMAŞ GİDER HESAPLAMA.

Yalnızca kuru temizlemeye uygun bir giysiniz varsa, kendin yap leke çıkarma yöntemlerini denememelisiniz! Bunun yerine giysinizi temizleyiciye götürün ve lekeye neyin sebep olduğunu açıklayın. Yün ve ipek gibi belirli kumaş türleri de evde yapılan temizleme yöntemlerinin çoğuna iyi yanıt vermez, bu nedenle leke çıkarıcı uygulamadan önce giysinizin içindeki bakım etiketini okuduğunuzdan emin olun!

Tabii ki lekeyi oluşturan boyanın türü de önemli! Bu makalenin ilerleyen bölümlerinde öğreneceğiniz gibi, saç boyasını kırmızı veya mavi boyadan farklı bir şekilde tedavi etmek isteyeceksiniz.

Giysilerden Boya Nasıl Çıkarılır: 8 Yöntem

Parça kumaş satan yerler. Boya çıkarma için bu sekiz basit yöntemden birini deneyerek çoğu boya lekesini güvenle çıkarabilirsiniz. Güçlü kimyasallardan hoşlanmıyorsanız veya daha ucuz bir seçenekle gitmeyi tercih ediyorsanız, beş evde çare seçeneğinden birini deneyin. Bunlar yalnızca temel ev ürünleri ve biraz dirsek yağı gerektirir!

Öte yandan, bazen ticari bir temizlikçi işi gerçekten daha hızlı ve etkili bir şekilde yapar. Bu durumda, bu bölümde daha sonra listelenen ticari sökücülere göz atmak isteyeceksiniz.

Hangi Ev Çözümü Giysilerden Boyayı Çıkarır?

Giysilerdeki boyayı çıkaran en popüler ve yaygın olarak etkili ev çaresi, alkolü ovalamak ve hemen ardından beyaz sirkedir. Giysinin cinsine ve lekenin cinsine göre bu ürünleri birkaç farklı şekilde uygulayabilirsiniz.

Kilo ile parça kumaş. Kabartma tozu, hidrojen peroksit ve amonyak da lekenin türüne bağlı olarak boya lekelerini çıkarmada harika bir iş çıkarabilir.

Dikkatli olun, ürünü giysinizin belirgin bir noktasına uygulamadan önce bu ürünlerden herhangi birini her zaman bir iç dikiş payı üzerinde test etmelisiniz. Bu, ürünün giysilerinize zarar vermeyeceğinden emin olmanızı sağlar. Örneğin, sirke lekeleri çıkarmada harika bir iş çıkarır, ancak bazı durumlarda renklerin giysilerde solmasına da neden olabilir.

1 Sirke

Sirke, çeşitli boya türleri de dahil olmak üzere birçok farklı leke türü için onu mükemmel bir leke çıkarıcı yapan asidik özelliklere sahiptir. Ayrıca sirke harika kokmayabilir ancak bazı ağartıcılar gibi tehlikeli dumanları salmaz. Ayrıca yaralanmalara neden olmadan da sirkeyi cildinize güvenle sıçratabilirsiniz.

Sirke giysilerdeki boya bulaşmasını nasıl yok eder? İki basit yöntemi deneyebilirsiniz.

En basit yöntem giysiyi ıslatmaktır, ancak ikincisi size giysileri daha hızlı lekeleme veya lekeli bir kanepe veya halıyı uygulama seçeneği sunar.

Boya lekeli bir giysiyi sirkeye batırmak için:

Kiloyla kumaş. Giysiye lekenin yanına bir çengelli iğne takın. Bu şekilde lekenin kaybolduğundan emin olmak için lekeyi daha sonra tekrar bulabilirsiniz!

Temiz bir kova veya lavaboyu soğuk suyla doldurun. Giysiyi kolayca örtmek için yeterli suya ihtiyacınız var.

KİLO İLE KUMAŞ.

Bir bardak damıtılmış beyaz sirke içinde ölçün.

Giysiyi bu solüsyona batırın ve yarım saat bekletin.

Sirkeyi soğuk akan su altında durulayın. Malzemeye zarar verebileceğinden giysiyi sıkmamaya çalışın. bunun yerine, elinizle fazladan suyu bastırın.

Islak giysileri çamaşır makinenize koyun ve normal deterjanınızla soğuk su döngüsünden geçirin.

Yıkayıcı bittikten sonra giysileri kurutucuya koymayın. Bunun yerine, havada kurumaya bırakın.

Son olarak, lekeyi kontrol edin ve hepsinin çıkıp çıkmadığına bakın!

Sirke kullanarak boya lekelerini çıkarmanın diğer yolu daha az zaman alır, ancak biraz daha fazla kişisel ilgi gerektirir.

Temiz beyaz bir bez ve temiz bir ölçü kabı veya kasesi bulun.

İki bardak ılık su, bir bardak damıtılmış beyaz sirke ve bir yemek kaşığı bulaşık deterjanını kabın içine ölçün. Sabun eriyene ve kabarcıklar görene kadar bunu bir kaşıkla karıştırın.

140 cm Elbise boyu nereye gelir,Elbise boyu ne kadar olmalı,Boya göre elbise boyu,120 cm Elbise boyu nereye gelir,90 cm elbise boyu nereye gelir,Ferace Beden hesaplama,135 cm elbise boyu nereye gelir,130 cm Elbise boyu nereye gelir,
140 cm Elbise boyu nereye gelir,Elbise boyu ne kadar olmalı,Boya göre elbise boyu,120 cm Elbise boyu nereye gelir,90 cm elbise boyu nereye gelir,Ferace Beden hesaplama,135 cm elbise boyu nereye gelir,130 cm Elbise boyu nereye gelir,

Beyaz bezin bir köşesini bu solüsyona batırın ve lekeyi çıkarmak için kullanın. Lekeyi ovalamayın, sadece hafifçe vurun.

Beyaz paçavraya boya bulaştığını gördüğünüzde farklı bir köşeye geçin.

Tüm renkler paçavraya geçene kadar kurutmaya devam edin!

Temizleme solüsyonunu kumaştan çıkarmak için alanı soğuk akan su altında durulayın.

Bu noktada hala biraz boya görüyorsanız, ovalama alkolü yöntemine geçin.

Leke gittiyse, gitmeye hazırsın! Bu giysiyi bir sonraki yıkamanızda kurutucuya koymadığınızdan emin olun.

2 Sürtünme Alkolü

Sürtünme alkolünü çoğu kumaş türüne zarar vermeden güvenle uygulayabilirsiniz. Sürtünme alkolü veya izopropil alkol , çoğu leke türü için de doğal bir leke çıkarıcı görevi görür!

Bir boya lekesini ovalama alkolüyle temizlemek için:

Giysinin lekeli kısmı ile diğer kısımları arasında bir parça karton veya kalın, katlanmış kağıt havlu kaydırın. Örneğin, leke bir gömleğin önündeyse, kazara gömleğin arkasına ıslanmamak için gömleğin içine bir tampon koyun!

Bir pamuğu alkole batırın ve lekeyi onunla silin. Pamuk topunda renk lekesi görmeye başladığınızda, atın ve yeni bir pamuk top kullanın.

KİLOYLA KUMAŞ.

Boyanın büyük kısmı gitmiş gibi göründüğünde, giysiyi ters çevirin ve lekeyi kumaşın arkasından bulun. Alkol kumaşta büyük bir nemli nokta bırakacağından bunu kolayca bulmalısınız!

Şimdi, pamuğu kumaşın içine uygulayın. Bu şekilde, malzemenin arka tarafındaki liflerden ıslanmış boyaları çıkarabilirsiniz.

Bitirdiğinizde ve lekeli alanın önünde veya arkasında artık boya görmediğinizde, alkolü soğuk akan su altında durulayın.

İyi bir ölçüm için bölgeye parmak ucunuz kadar çamaşır deterjanı sürün.

Giysiyi çamaşır makinesine soğuk su ayarında yerleştirin. Normal miktarda çamaşır deterjanı ekleyin.

Ekstra güvenlik için giysileri kurutucuya koymayın. Bunun yerine havayla kurumasına izin verin.

3. Kabartma tozu

ARM & HAMMER Saf Kabartma Sodası 8 oz (6’lı Paket)Sirke gibi, kabartma tozu da düzinelerce temizlik kullanımına sahip başka bir yaygın ev ürünüdür. Boya lekeleri için de basit, etkili bir ön işlem olarak kullanabilirsiniz!

Temiz bir kapta veya ölçü kabında ⅓ bardak ılık suyu yaklaşık altı yemek kaşığı kabartma tozu ile karıştırın . Güzel ve kalın bir macun oluşturmak için yeterince sodaya ihtiyacınız var, ancak kuru ve ufalanacak kadar fazla değil.

Nazik, dairesel hareketler kullanarak macunu boya lekesine sürün. Bunu parmaklarınızla veya temiz bir kağıt havluyla yapabilirsiniz.

Macunun kurumasına izin verin. Bu en az birkaç saat sürecektir, ancak güvende olması için gece boyunca oturmasına izin vermek isteyebilirsiniz.

Bir lavabonun veya çöp sepetinin üzerinde, kumaştaki en büyük kabartma tozu kümelerini ufalayın.

Giysiyi yıkayıcınıza yerleştirin ve normal deterjanınızı kullanarak soğuk su döngüsünden geçirin.

Giysiyi havada kurumaya bırakın.

Lekenin çıkıp çıkmadığını kontrol edin!

4. Hidrojen Peroksit ve Bulaşık Sabunu

Hidrojen peroksit, daha yumuşak bir ağartıcı işlevi görür ve bu nedenle boya lekelerini çıkarmak için harika bir iş çıkarır. Bunun nedeni, hidrojen peroksitin bir su molekülünden daha fazla oksijen molekülü içermesi ve ona birçok lekeyi yok eden oksitleyici güçler vermesidir! Aslında, birçok oksijenli ağartıcı, büyük oranda hidrojen peroksit içerir.

PARÇA KUMAŞ SATANLAR.

Uzun etek,Etek kombinleri,Kloş etek,Pileli etek,Tesettür etek,Etek modelleri,Yazlık Etek Modelleri,Uzun etek modelleri,kalem etek modası,kısa etek modası,kot etek modası,saten etek modası,günlük etek modası,balo etek modası,düğün için etek modası,nişan merasimi etek modası,okul etek modası,etek kumaşları,kilo ile etek kumaşı,kiloyla etek kumaşı,eteklik kumaş alanlar,eteklik kumaş satanlar,etek ile giyilir,kısa etek ile ne giyilir,
Uzun etek,Etek kombinleri,Kloş etek,Pileli etek,Tesettür etek,Etek modelleri,Yazlık Etek Modelleri,Uzun etek modelleri,kalem etek modası,kısa etek modası,kot etek modası,saten etek modası,günlük etek modası,balo etek modası,düğün için etek modası,nişan merasimi etek modası,okul etek modası,etek kumaşları,kilo ile etek kumaşı,kiloyla etek kumaşı,eteklik kumaş alanlar,eteklik kumaş satanlar,etek ile giyilir,kısa etek ile ne giyilir,

Bu yöntemi denemeden önce peroksitin giysinize zarar vermeyeceğinden emin olmak için bir nokta testi yapmak isteyeceksiniz.

Hidrojen peroksitin rengi giysinizden uzaklaştırmayacağından emin olmak için bir nokta testi yaptıktan sonra , lekeli alanı temiz bir kağıt havlu üzerine yayın.

Bir pamuğu hidrojen peroksite batırın ve lekeye uygulayın.

Umarım, beyaz pamuğun renginin boyandığını çabucak görürsünüz. Bu, boyanın bir kısmını başarıyla çıkardığınız anlamına gelir!

Temiz bir pamuk top ile devam edin.

Kumaşta lekeyi artık görmediğinizde, peroksiti soğuk suyla durulayın.

Giysiyi kendi başına bir yıkama döngüsünden geçirin. Soğuk su ve normal deterjan kullanın. Lekeli giysi beyazsa, çamaşır suyu yerine bir fincan hidrojen peroksit ekleyerek daha da parlatabilirsiniz!

5. Amonyak ve Bulaşık Sabunu

Şeffaf Amonyak Çok Amaçlı Temizleyici – 64 Ons Bazı durumlarda, çok inatçı kırmızı boya lekelerini bile çıkarmak için güçlü bir amonyak, su ve bulaşık deterjanı karışımı kullanabilirsiniz. Amonyak oldukça kötü kokuyor, bu doğru, ama gerçekten işe yarıyor! Bu yöntem üzerinde çalışırken yakınınızda iyi bir havalandırma kaynağı olduğundan emin olun.

Ayrıca amonyak ile çamaşır suyunu asla karıştırmayın. Genel olarak, tehlikeli bir kimyasal reaksiyona neden olabileceğinden, temizlik ürünlerini karıştırmak kötü bir fikirdir.

Temiz bir kovaya bir yemek kaşığı amonyak , bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ve bir litre ılık su koyun.

Giysinin lekeli bölgesini bu solüsyona batırın ve yarım saat bekletin.

Amonyak soğuk suda durulayın.

Herhangi bir boya kalıntısı olup olmadığını görmek için giysiyi inceleyin. Olursa, bu işlemi tekrarlayın.

Son olarak, giysileri çamaşır makinenize koyun ve soğuk su döngüsünden geçirin.

Ticari Ürünler

Ucuz veya kolayca bulunabilen ev ürünlerini kullanmayı uygun bulabilirsiniz, ancak bazen belirli leke çıkarma amaçları için tasarlanmış ticari ürünler işi daha hızlı ve etkili bir şekilde yapacaktır!

6 çamaşır suyu

Konsantre Leke Çıkarıcı, Beyazlatır ve Aydınlatır, Çevre Dostu, Bitki Bazlı, Yapay Koku veya Koruyucu İçermez, 2 Pound, 32 Fl OzHemen hemen her durumda, giysilerdeki boya lekelerini tedavi etmek için klorlu ağartıcı yerine oksijenli ağartıcı kullanmalısınız. Bu kuralın istisnası beyaz giysilerdir – önce testi dikkatlice tespit ederseniz, boyayı beyaz giysilerden tamamen çıkarmak için klorlu ağartıcı kullanmak isteyebilirsiniz.

Oksijenli ağartıcı, birçok leke türünü kumaştan kaldıran oksijen parçacıklarını serbest bırakmak için suyla etkileşime girer. Bu tür ağartıcı, klorlu ağartıcıyla ilişkilendireceğiniz süper güçlü dumanlara sahip olmayacak ve ayrıca kumaş üzerinde bu kadar yakıcı bir etkisi olmayacak.

Giysilerinize oksijenli ağartıcı uygulamanın en güvenli yolu ıslatmaktır.

KUMAŞ ALANLAR.

Temiz bir kovayı giysinin üzerini örtecek kadar soğuk suyla doldurun.

¼ fincan sıvı oksijenli ağartıcıyı dökün veya paket üzerinde belirtilen miktarda toz ağartıcıyı karıştırın. Toz ağartıcı kullanıyorsanız, giysiyi eklemeden önce çözüldüğünden emin olun.

Giysinin otuz dakika boyunca ıslanmasına izin verin.

Lekeyi inceleyin – kayboldu mu? Değilse, giysiyi 30 dakika daha ağartıcıya geri koyun.

Çamaşır suyunu soğuk suda durulayın.

Klorlu ağartıcı kullandıysanız, yıkamaya geçmeden önce giysiyi hidrojen peroksit ile de durulayarak nötralize etmeniz gerekecektir.

Son olarak giysiyi çamaşır makinenizde soğuk su ve normal deterjan kullanarak yıkayın.

7. Leke Çıkarıcılar

Giysiler için boya Leke Çıkarıcı da dahil olmak üzere piyasada çok çeşitli ticari leke çıkarıcılar bulabilirsiniz.

Bu ürünlerden herhangi birini kullanmak için paket üzerindeki talimatları takip etmek isteyeceksiniz. Bu aynı zamanda ürünü ne tür kumaşlarda kullanabileceğinizi de söylemelidir.

Genel olarak, leke çıkarıcıyı doğrudan leke üzerine bir ön yıkama işlemi olarak uygularsınız. Bazı durumlarda leke çıkarıcının bir süre oturmasına izin vermeniz gerekebilir. Ardından giysiyi çamaşır makinenizde soğuk suda yıkarsınız.

Leke çıkarıcıların çoğu giysinize zarar vermemelidir, ancak yine de üründe herhangi bir renk değişikliği görmediğinizden emin olmak için göze çarpmayan bir alanda bir nokta testi yapmalısınız.

8. Renk Çalıştırma Sökücü

Renk akması gidericiler, leke çıkarıcılara veya oksijenli ağartıcılara çok benzer, ancak her yerinde boya bulaşmış bir çamaşır yükünde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Örneğin, yepyeni bir kot pantolonu en sevdiğiniz çarşafla yanlışlıkla yıkadıysanız, muhtemelen çarşaflarda mavi lekelerle karşılaşmışsınızdır!

Bir ila üç paket renk çıkarıcıyı çamaşırları tekrar yıkamadan geçirirken karıştırmak, teoride boyayı çıkarmalıdır.

KUMAŞ PARÇASI ALANLAR.

Popüler renk lekesi giderici markaları arasında bulunur. Bu ürünler genellikle paket başına 5 dolar civarındadır.

Beyaz Giysilerden Boya Nasıl Çıkarılır

2022 Kadın pantolon modası,2022 2023 pantolon modası.

Beyaz giysilerden boya çıkarmanın en iyi yolu, bu makalede daha önce açıklanan sirke veya hidrojen peroksit yöntemlerini kullanmaktır, ancak malzemelerin türü bu işleme izin veriyorsa, klorlu ağartıcı da uygulayabilirsiniz.

Klorlu ağartıcı, beyaz giysilerdeki lekeleri güçlü bir şekilde çıkaracaktır, ancak aynı zamanda belirli malzeme türlerine de zarar verebilir. Aslında, doğrudan kumaşa uygulanırsa, klorlu ağartıcı lifleri yiyebilir ve çoğu malzeme türüne zarar verebilir!

Klorlu ağartıcı kullanmaya karar verirseniz, şu adımları izleyin:

Açık bir pencere veya havalandırma için çalışan bir fan ile alanınızı güvenli bir şekilde kurun. Kendinizi herhangi bir sıçramadan korumak için gözlük ve eldiven giyin ve mümkünse zemini plastik bir masa örtüsü ile örtün.

Temiz bir kovayı soğuk suyla doldurun. Kovadaki her galon su için ¾ fincan çamaşır suyuyla ölçün.

Giysiyi bu solüsyona sıçratmamaya çalışarak nazikçe yerleştirin.

Giysilerin beş dakika ıslanmasına izin verin.

Çamaşır suyu suyunu boşaltın.

Başka bir kovayı suyla doldurun ve suyun onda biri kadar hidrojen peroksit ekleyin. Bu, ağartıcıyı nötralize edecek ve kumaşta yemeye devam etmesini önleyecektir.

Giysiyi on dakika daha nötralize edici hidrojen peroksit solüsyonunda bekletin.

Son olarak, giysiyi soğuk suyla durulayın ve her zamanki gibi yıkayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın