Evde Giysiler Nasıl Boyanır?

Giysiler nasıl boyanır?

KUMAŞ SATIN ALAN FİRMALAR – KUMAŞ ÇEŞİTLERİ SATIN ALIYORUMEvde kıyafetlerin nasıl boyanacağını bilmek her ev hanımı için yararlıdır, çünkü eski bir favori şeyi güncellemenin, rengini zenginleştirmenin veya gölgeyi tamamen değiştirmenin tek yolu budur.

Sık yıkama, güneş ışığına maruz kalma, eşyanın kumaşının rengini değiştirebilir, bu da onu yıpranmış ve görünüşte çirkin hale getirebilir. Bu sorunu evde özel veya doğal boyalarla boyayarak çözebilirsiniz. Ancak, kendi ellerinizle boyamanın her zaman bir miktar riskle birleştirildiği akılda tutulmalıdır – istenmeyen bir renk elde edebilir veya şeyi tamamen mahvedebilirsiniz. Bu nedenle, bu adıma karar vermeden önce, boyama için temel kuralları öğrenmelisiniz. Bugün eski giysilere güncel bir görünüm verebileceğiniz boya türlerini, kuralları ve boyama prosedürünü tanıyacağız.

NEREDEN BAŞLARSIN?

Kot yıkama evde nasıl yapılır,Kot pantolon kaç derecede yıkanır,Kot Çamaşır makinesinde nasıl yıkanır,Pantolon makinede hangi programda yıkanır,Kot Pantolon çamaşır makinesinde nasıl yıkanır,Kot ceket nasıl yıkanır,Kot pantolon siyahlarla yıkanır mi,Mavi kot pantolon siyahlarla yıkanır mi,Kot pantolon kaç günde bir yıkanır,Mavi Jeans yıkama talimatı,Kot pantolon kaç derecede çeker,Yırtık pantolon nasıl yıkanır,
Kot yıkama evde nasıl yapılır,Kot pantolon kaç derecede yıkanır.

Sonuçta, şey doğal kumaştan yapılmışsa, boyanın gölgeyi değiştirmesi kolay olacaktır. Doğal kumaşlar arasında pamuk, keten, kot pantolon vb. bulunur. Suni kumaşlar da boyanabilir, ancak renk beklenenden biraz daha soluk olacaktır. Örneğin, mavi elde etmek istiyorsanız, camgöbeği alırsınız. Ve sentetik kumaşı boyarsanız, boya hiç çekilmeyebilir. Kumaşın bu davranışı, boyanın liflerin yapısına nüfuz etmeyeceği ve su ile birlikte akacağı gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

Şu veya bu şeyin kumaşının doğallığını gözle ve dokunarak belirleyemiyorsanız, giysinin arkasındaki etikete aşina olmanız daha iyidir. Üreticiler her zaman dürüstçe gerçek kompozisyonu yazmadığından, kendi duygularınıza daha fazla güvenmeniz tavsiye edilir.

Boyama için herhangi bir boya ve renk kullanmanın her zaman mümkün olmadığı unutulmamalıdır. Aslında, ton, nesnenin orijinal tonunu belirler. Orijinalden daha parlak veya daha koyu renkler seçebilirsiniz. Aynı zamanda, ilk kez beyaz kıyafetlerin katı ve doygun siyah olmasını beklemenize gerek yok. İlk seferden sonra griye döner.

Orijinal tonu daha derin bir tona dönüştürmek idealdir. Örneğin yıpranmış ve yıkanmış kot pantolonlar kot pantolona dönüştürülebilir. Veya sarı bir bluzu turuncu yapın.

1 Çalışma alanınızı gazete veya gereksiz bezlerle örtün. Mağazadan alınan boyalara benzer şekilde, doğal ürünler de kıyafetlerinizi ve çalışma yüzeyinizi lekeleyebilir. Sonraki temizliği kolaylaştırmak ve çalışma yüzeyini lekelememek için üzerini örtün.

Kirlenmekten çekinmeyeceğiniz giysiler veya eski bir bornoz giyin.

2 Boyamak istediğiniz kıyafetleri deterjan veya soda külü ile ıslatın. Kaşmir, yün veya ipek gibi protein bazlı kumaşlar için giysiyi ılık (yün için soğuk) su ve yumuşak bir bulaşık deterjanı içinde bekletin. Pamuk, keten veya kenevir gibi selüloz bazlı kumaşlardan yapılmış giysileri ılık su ve soda külü içinde ıslatın. Giysileri en az 1-2 saat veya 4 saate kadar ıslatın. Kısık ateşte ocakta bekletin.

KUMAŞ – İPLİK SATIN ALIYORUM…

Kumaşı temizlemek için yeterli su ve sabun veya soda külü olduğu sürece suyun deterjana tam oranı önemli değildir.

Kabartma tozunu 95 °C’lik fırında bir saat pişirerek kendi soda külünüzü yapabilirsiniz.

3 Giysileri 20 dakika Kovada bekletin boyanın kumaşın liflerine yapışmasına yardımcı olan sulu bir mineral çözeltisidir. Giysileri su ve tencerede yaklaşık 20 dakika bekletin, kaynatın, ardından ısıyı kapatın ve giysilerin ve suyun soğumasını bekleyin. İstediğiniz sonuca göre farklı boyalar kullanın:

Şap en kolay bulunan mordandır. Bunları süpermarkette, hırdavatçıda veya çevrimiçi olarak bulabilirsiniz. Boyamak istediğiniz her kilogram malzeme için ılık suya 220 gram şap ekleyin. Çok fazla şap kumaşı yapışkan hale getirebilir.

Demir etkili bir mordandır, ancak kumaşı koyulaştırır ve kahverengimsi bir renk verir. Toprak tonları için demir kullanın. Demir harcı yapmak için eski çivileri büyük bir su kabına koyun.

Kumaşa yeşilimsi bir renk vermek için bakır kullanın. Bakırlı bir çözelti hazırlamak için, eski bakır madeni paraları kaynar suya koyun veya çevrimiçi olarak bakır sülfat sipariş edin. Bakır yutulduğunda zehirlidir, bu nedenle yemek pişirdiğiniz tencereyi kullanmayın ve iyi havalandırılan bir alanda çalışın.

İstediğiniz rengi hızlıca elde etmek için biraz teneke kullanın. Çok az miktarda kalay yeterli olacaktır. Bakırda olduğu gibi, pişirdiğiniz tencereyi kullanmayın ve iyi havalandırılan bir alanda çalışın.

KUMAŞ ÇEŞİTLERİ SATIN ALIYORUM...

4 Giysiyi bir saat boyunca bağlayıcıya batırın. Sabitleyici boyanın kumaşa emilmesine yardımcı olur ve daha sonra yıkanmasını önler. En iyi sabitleyicinin seçimi, kullandığınız renklendiricinin türüne bağlıdır:

Böğürtlenlerle boyama yaparken bir tuz sabitleyici hazırlayın: 1/2 bardak (135 gram) tuzu 8 bardak (2 litre) soğuk suda seyreltin.

Diğer bitkisel ürünlerle boyama yaparken sirke sabitleyici hazırlayın: 1 ölçü beyaz sirkeyi 4 ölçü soğuk suyla karıştırın.

5 Giysileri boyamadan önce soğuk suda durulayın. Fazla fiksatif ve lekeyi durulamak için giysileri soğuk akan suyun altına yerleştirin. Akan su berraklaşana kadar yıkayın.

Boyama sırasında giysiler ıslak olmalıdır, bu nedenle duruladıktan sonra bunları hemen boya çözeltisine aktarabilirsiniz.

6 Doğal boya yapmak için olgun bitki materyallerini toplayın. Zengin bir renk için, meyveler ve kuruyemişler, solmadan önce olgunlaşmalı ve çiçekler tamamen açılmalıdır. Tohumlar, yapraklar ve saplar büyüdükten sonra kullanılabilir. Aşağıdaki zengin veya karışık renkler için doğru malzemeleri toplayın:

Soğan kabuklarından, havuç köklerinden, gri ceviz kabuklarından veya altın likenlerden portakal boyası yapın.

Karahindiba kökleri, meşe kabuğu, ceviz kabukları ve kabukları, çay poşetleri, kahve, meşe palamudu veya altın başak sürgünlerinden kahverengi bir boya yapın.

KİLO İLE KUMAŞ

Çilek, kiraz, kırmızı ahududu veya köknar kabuğu kullanarak pembe boya yapın.

Kızılcık kabuğu, kırmızı lahana, mürver lavanta şurubu, kırmızı dut, peygamber çiçeği yaprakları, yaban mersini, mavi üzüm veya  mavi-mor boya elde edin.

Mürver, kırmızı soğan kabuğu, nar, pancar, bambu veya kurutulmuş ebegümeci çiçeklerinden kırmızımsı kahverengi bir boya yapın.

Böğürtlen, ceviz kabuğu, mürekkepli fındık veya gri ceviz kabuğundan gri veya siyah boya yapın.

Zambak, yaban mersini veya fesleğenden kırmızımsı mor bir boya elde edin.

Enginar, kuzukulağı kökleri, ıspanak yaprakları, tüylü, aslanağzı, zambak çiçekleri, çimen veya civanperçemi çiçekleri kullanarak yeşil boya yapın.

Defne yaprağı, yonca tohumu, nergis çiçekleri, sarı kantaron, karahindiba başları, nergis, kırmızı biber veya zerdeçaldan sarı boya yapın.

Kumaş Alanlar Kumaş Alan Parça Kumaş Alanlar Stok kumaş Alanlar Parti Kumaş Alanlar Kilo İle Kumaş Kiloyla Kumaş Kiloluk Kumaş Kilo İle Parça Kumaş Al

7 Bitki materyalini doğrayın ve büyük bir su kabına koyun. Bitki malzemesini bir mutfak bıçağı kullanarak küçük parçalar halinde kesin ve büyük bir tencereye koyun. Bitki materyalinin her bir parçası için iki parça su kullanın.

Tava, boyayacağınız giysinin hacminin yaklaşık iki katı olmalıdır. Çok fazla şey boyamak istiyorsanız, birkaç adımda yapabilirsiniz.

KUMAŞ PARÇASI ALINIR…

8 Bitki malzemesini en az bir saat kısık ateşte kaynatın veya gece boyunca sıcak suda bırakın. Tencerede boyama kıyafetlerini tamamen kaplayacak kadar su olmalıdır. Zengin bir renk için, ısıyı kapatın ve bitki materyalini gece boyunca suda bırakın. Ayrıca 1-4 saat boyunca yavaş kaynayan suda bekletebilirsiniz (suya dikkat edin).

Bitki materyalini yavaş kaynayan suda ne kadar uzun süre tutarsanız, renklendirme solüsyonu o kadar zengin olur.

9 Bitki materyalini çıkarmak için suyu süzün. Herhangi bir bitki materyalini çıkarmak için suyu bir kevgir içinden geçirin. Ardından sıvıyı tekrar tencereye dökün.

10 Giysileri 1-8 saat boyunca hafif kaynayan bir boya solüsyonunda saklayın. Giysileri hazırlanan solüsyona koyun ve istediğiniz rengi elde edene kadar orta ateşte pişirin. Giysileri eşit şekilde lekelenmeleri için zaman zaman karıştırın. Giysinin kurudukça daha hafif olacağını unutmayın. [dokuz]

Giysiyi en az bir saat boya solüsyonunda bırakın. Bundan sonra, hafif bir gölge alacaksınız.

Daha zengin bir renk için giysiyi 8 saat veya gece boyunca solüsyonda tutun.

Boyalı giysileri soğuk suda durulayın. Fazla boyayı yıkamak için giysileri soğuk suyla durulayın. Akan su temizlenene kadar durulayın.

Giysilerinizi çamaşır kurutma makinesinde veya güneşte kurutun.

Tavsiye Yazı:  Şifon Kumaş Nasıl Yıkanır?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın